Назад
044 390 12 12

Винні дегустації від професійних сомельє

Ці заходи не вимагають великих просторів, а тому легко можуть бути проведені безпосередньо в вашому офісі.

 

При організації виїзної винної дегустації ми надаємо:

 

  • Стильно оформлені станції, на яких будуть розміщені пляшки з винами і закуски до них;
  • Засоби охолодження винних марок до необхідних температур (для легких сухих вин – 10-12 градусів, білих – 14, червоних і кріплених вин – 16-18, для десертних і лікерних – 18-20 градусів);
  • Винні келихи;
  • Тарілки для закусок і столові прибори.

 

Кількість келихів, тарілок і столових приладів буде надано в кількості трохи більшому, ніж число учасників дегустації. Адже не можна гарантувати, що ніхто не розіб’є келих або тарілку чи не впустити виделку на підлогу. Для таких випадків і стане в нагоді заміна столового прибору.

 

Правила проведення винних дегустацій

 

Винні дегустації проводяться за певними правила:

 

  1. Візуальна оцінка вина.

 

Сомельє пропонує учасникам оцінити:

 

  • колір винної марки. По ньому можна визначити, наскільки молодо запропоноване вино;
  • прозорість – здатність вина пропускати світло. Цей спосіб дозволяє виявити зважені частинки. Для багатьох марок – це ознака неякісно приготованого винного матеріалу;
  • Блиск – здатність винної марки відбивати від своєї поверхні світло;
  • В’язкість вина. Для визначення в’язкості слід покрутити вино в келиху. Чим більше утворилося «ніжок» на стінках келиха, тим більше в’язкість, а значить, більше маслянистість винної марки.

 

  1. Оцінка вина на запаху.

 

Виконується в 2 етапи – в «перший» і в «другий ніс». На першому етапі оцінюються аромати легких летючих ароматичних речовин, які заповнили келих відразу після того, як в нього налили вино.

 

На другому етапі оцінюються аромати, які заповнили келих після обертання останнього.

 

  1. Оцінка вина на смак.

 

Оцінка винної марки проводиться по 4 параметрам:

 

  • Солодкість;
  • Гіркота;
  • Кислотність;
  • Солоність.

 

У процесі дегустації сомельє розповість, як правильно дегустувати кожен параметр, щоб включити потрібні рецептори на небі, яснах і щоках.

 

Далі починається смакова дегустація винної марки. В результаті правильної дегустації стає зрозумілим, як різні смакові параметри взаємодіють один з одним, створюючи унікальну смакову гаму.

 

  1. Оцінка додаткових відчуттів.

 

Далі сомельє пропонує учасникам дегустації оцінити додаткові відчуття від конкретної винної марки:

 

  • Тактильні – дозволяють оцінити текстуру вина. Це комплексне поняття, в яке включені в’язкість, округлість і маслянистість. За текстурі вина можна оцінити про кількість у винній марці танінів – дубильних речовин, які надають вину терпкість;
  • Термічні – після випльовування вина спирт в ротовій порожнині залишає відчуття теплоти;
  • Хімічні – підвищений вміст органічних кислот у винному матеріалі викликає подразнення слизових тканин ротової порожнини.

 

 

Винна дегустація – модний і респектабельний захід, який з нашою допомогою ви можете організувати прямо в офісі своєї компанії. Ми надамо для таких заходів все необхідне, починаючи від колекційних винних марок і відповідних закусок до них і закінчуючи винними келихами, тарілками і столовими приборами.

Справжні майстри своєї справи, сомельє з багаторічним стажем, допоможуть вам провести незабутній захід. Дегустація може стати основною його частиною або ефектним доповненням. Ми привеземо все необхідне обладнання і посуд, десятки видів білих, червоних, рожевих і ігристих вин, згідно ваших вподобань. У дегустаційні сети включаємо також невеликі закуски, підібрані сомельє, які допоможуть розкрити тонкі ноти напою.

Ми зв'яжемося з вами протягом години, після заповнення форми